12 Kasım 2014 Çarşamba

Alkol Zehirlenmesi Nedir?


Genellikle acilen tedavi edilmesi gerektiren bir durum ortaya çıkaran alkol zehirlenmesi; aşırı alkol alımı sonrasında meydana gelen bir tür zehirlenmedir. Bu süre zarfında kişi bilincini yitirir ve ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple, alkol komasına giren kişinin başından ayrılmamak ve midede bulunan alkolü kusma yöntemiyle dışarı bırakmak gerekmektedir.

Aşırı alkol alımından sonra, kana karışan alkolün etkisiyle birlikte kişinin konuşmasında tuhaflıklar, denge ve şuur kaybı, uyku belirtileri ile kendini belli eden bir alkol koması sürecine girilir. Nabızın düzensiz şekilde attığı bu durumda kişinin ağzı hissedilir derecede alkol kokar. Alkolün verdiği mide bulantısından dolayı kişi kusmaya kalkabilir. Eğer bilinci yeteri kadar açık değil ise kendi kusmuğu ile boğulma riski bulunur.

Bu tip durumlarda yapılacak ilk iş, kişiyi yatar pozisyona getirip, kusma olasılığı düşünülerek yan yatırılması ve izlenmesi gerekir. Bunun yanı sıra, kişinin kendine getirilmesi için bol oksijen alabilmesi için temiz havaya çıkarılması, alkol komasına girmeye başlayan birinin kurtarılması için en önemli adımlardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder