12 Kasım 2014 Çarşamba

Topuk Ağrısı Nedenleri


Topuk Ağrısı Artıyor

Ayaklarda istenmeyen sonuçların meydana gelmesini sağlayan topuk ağrısı, son zamanlarda birçok kişide görülmekte ve yaygınlık derecesini hızla artırmaktadır. Hastalığın yayılmasında ise birtakım etkenlerin baş gösterdiğini ve bu nedenle bazı hususlara dikkat edilmediğinde topuk ağrısı ile karşılaşıldığını söylemek mümkündür. Özellikle bayanların sıkça yaşadığı bir sorun olan bu ağrı, zamanla ciddi boyutlara ulaşabilmekte ve neredeyse kişiyi yürüyemeyeceği bir duruma sokmaktadır.

Topuk ağrısı nedenleri nelerdir?

Topuk ağrısının meydana gelmesinde birçok farklı neden bulunmaktadır. Bunların en önemlisi fazla kilolar olarak karşımıza çıkar. Dengeli beslenmeyen ve kilosuna dikkat etmeyen kişilerde vücudun ayaklara yaptığı baskı oranı artmakta ve bu baskı topuklarda daha çok hissedilmektedir. Ayrıca topuk ağrısının meydana gelmesine neden olan başka bir etken ise yüksek topuklu ayakkabı kullanımı olmaktadır. Son dönemlerde bayanlarda daha sık görülen sorun, bayanların yüksek topuklu ayakkabıları tercih ettiğini açık ve net bir şekilde ön plana çıkarmaktadır. Diğer yandan topuk ağrısı nedenleri arasında gün içerisinde gereğinden fazla ayakta kalınmasını da göstermek mümkündür. Özellikle darbe emici ayakkabılara sahip olmayan kişiler, bu sorunla daha fazla yüz yüz gelmekte ve istenmeyen ağrı ya da sancılarla karşı karşıya kalmaktadır. Ancak gün boyunca ayakta kalması gereken kişilerin ortopedik ayakkabı kullanması ortaya çıkması muhtemel olan bu sorunu tamamen yok etmektedir.

Topuk Ağrısına Karşı Yapmanız Gerekenler

Günlük aktivitelerin yanı sıra topukları zorlayıcı spor faaliyetlerinin de topuk ağrısına neden olduğunu söylemek mümkündür. Yapılan spor esnasında ayakların ve dolayısıyla topukların gereğinden fazla zorlanması ağrının ortaya çıkmasına neden olmakta ve standart olarak gerçekleştirilen aktiviteler artık yapılamaz hale gelmektedir. Çünkü topuklarda baş gösteren ağrı bazen kişinin yürümesine bile engel olabilmektedir. Özellikle sportif aktiviteler içerisinde ayakların daha rahat edeceği ve topuklara baskı yapıldığı anda bu baskıyı emen ayakkabıların tercih edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde topuk ağrısının ortaya çıkması kaçınılmaz olabilmektedir. Siz de topuk ağrısı gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durmalı ve ayakkabılarınızı darbe emici türler arasından seçmelisiniz.  Bu şekilde kendiniz için bir korunma oluşturabilir ve topuklarınızda istenmeyen topuk dikeni gibi problemler yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder