12 Kasım 2014 Çarşamba

Kalp Hastası Çocuğa Kalp Nakli Ne Zaman Yapılmaktadır


Kapsamlı Araştırma Yapmak Şart

Doğumsal kalp hastalıkları, kalp hastalığı olan çocuklarda ne zaman kalp nakli yapılmaktadır, sizlerde bu soruların cevaplarını arıyorsanız sizler için kapsamlı bir araştırma yaptık. Gerekli olan ve merak ettiğiniz bütün bilgileri web sitesi adresimizde en ince ayrıntısına kadar alabilirsiniz.
Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 3000 ila 3500 arasında doğumsal kalp hastalığı olan bebekler dünyaya gelmektedir. En çok görünen hastalıklar arasında ise genellikle fallot tetralojisi yani mavi çocuk hastalığı, kalbin kulakçık kısımlarında ki delik, karıncıklarda bulunan delik yer almaktadır. Bunlara göre ise bütün ailelerin bu kadar çok çeşitli ve farklı hastalıklar karşısında en çok çocuklarına hangi ameliyatların, ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili soruları mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Doğumsal kalp hastalıkları ile doğan bebeklerin genellikle doğumdan sonra ameliyat olması gerekmektedir. Bu durumlarda ise ameliyat sırasında hasta bebeklere ek damar konuluyor ve bu aşamada kapaklar açılmaktadır.

Vücutların Kabullenmesi Uzun Zaman Almaktadır

Ülkemizde genellikle kalp nakli ile bütün hastalıkların ve aynı zamanda ise sorunların bitebileceği önyargısı olmaktadır. Bilinmesi gerekmektedir ki kalp nakli yapılan bütün hastalar vücutları reddetmesin ve aynı zamanda kabullensin diye yoğun bir şekilde ilaç kullanmak durumlarında kalmaktadır. Bunlara rağmen ise kalp nakli yapılan bebeklerde ya da çocuklarda hastaların yarısından fazlasında yaklaşık olarak 10 yıl içerisinde düşük bir oranda olsa hayatlarını kaybederler.
Fakat diğer bir durumda ise, kendi kalpleri ile müdahale edilen hastalar ise yıllarca hayat kalitesi ve aynı zamanda ise sağlıkları bozulmadan yaşayabilen çocuklarda kalp nakli düşünülmemesi gereken bir seçenek olmaktadır. Bunlara rağmen ise başka şekillerde tedavi edilmeyecek olan çocuklarda kalp nakilleri ise son seçenek olarak düşünülmesi gerekmektedir. Ancak bilinmesi gerekmektedir ki bu aşamalarda en önemli sıkıntı ise çocuklara ya da bebeklere uyabilecek boyutlarda kalp bulmak olacaktır. Türkiye’de yılda ortalama 50-80 arasında kalp nakilleri yapılmaktadır. Ancak bulunan bütün kalplerin erişkin boyutlarda olduğu ve çocuklara göre kalp bulmanın bir hayli zor olmaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllara göre daha olumlu sonuçlar elde edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder